Over gemeente Schouwen-Duiveland

De officiële website van de gemeente Schouwen-Duiveland is www.schouwen-duiveland.nl. De gemeente doet er alles aan deze website actueel te houden en ervoor te zorgen dat de informatie gebruiksvriendelijk en toegankelijk is. Hebt u vragen of opmerkingen over de website? Dan kunt u die indien via 'Vraag aan de gemeente' - www.schouwen-duiveland.nl/contact. Wij trachten uw vraag of reactie binnen twee werkdagen te beantwoorden.

AFVAL SCHEIDEN LOONT
Vanaf 1 januari 2018 is de inzameling van huishoudelijk afval binnen onze gemeente veranderd. Met ‘Afval scheiden loont’ willen we u – de inwoners van Schouwen-Duiveland – helpen en stimuleren uw afval beter te scheiden.
 
HOE WERKT HET?
In het restafval, dat u in de grijze rolemmer stopt of naar een ondergrondse container brengt, blijkt vaak nog veel afval te zitten dat opnieuw gebruikt kan worden. Het verwerken van restafval kost veel geld en is slecht voor het milieu. Ander afval, zoals plastic of drankkartons of metaal, levert juist weer geld op omdat het opnieuw gebruikt kan worden.
Het minder vaak aanbieden van restafval (dus uw grijze rolemmer buiten zetten) zorgt voor minder kosten om afval te verwerken, is beter voor het milieu en het kan u zelfs geld besparen. Want, hoe minder vaak u uw grijze rolemmer buiten zet of restafval in de ondergrondse container stort, hoe minder u uiteindelijk hoeft te betalen.